Keramische Spoelbakken

Al onze keramische spoelbakken

Bij spoelbakhuis.com vind je een groot assortiment keramische spoelbakken van verschillende hoogwaardige merken. In ons assortiment vind je meer dan 250 spoelbakken waardoor er altijd wel een spoelbak tussen zit die bij u in de smaak valt. De verschillende merken die wij aanbieden op onze webwinkel zijn onder andere: BLANCO, Villeroy & Boch, Franke en Deante. Dit zijn de A-merken die te vinden zijn op het gebied van keramische spoelbakken.

Resultaat 1–12 van de 205 resultaten wordt getoond

Een keramische spoelbak in de keuken

Bent u op zoek naar een kwalitatieve spoelbak voor in uw keuken, dan is het materiaal keramiek hier uitermate geschikt voor. Een keramische spoelbak in uw keuken is bestand tegen hardnekkige vlekken, krassen of vuil in uw spoelbak, zelfs kalk zou hier niet in blijven plakken. Keramiek wordt op verschillende plaatsen gebruikt in uw huis, zo ziet u dit terug in de badkamer, servies maar ook bijvoorbeeld in pannen of werkbladen. De mix van grondstoffen zorgt voor unieke eigenschappen die niet te vergelijken zijn met andere materialen. Maar waar wordt keramiek nou eigenlijk van gemaakt? Keramiek bestaat voornamelijk uit klei, wanneer dit wordt gemengd met andere grondstoffen/mineralen ontstaat keramiek.

Verschillende kleuren

Binnen ons assortiment bieden wij een grote variatie aan in kleuren keramische spoelbakken. Zo zit er altijd iets tussen wat bij u in de smaak valt. Bent u op zoek naar een lichte kleur spoelbak voor in uw keuken maar is keramische wit niet de exacte kleur die u in gedachten heeft? Neem dan een kijkje bij de kleuren Ivory, Creme, hellgrau of magnolia. Bent u juist op zoek naar een wat stoerdere kleur voor in uw keuken? Dan bieden wij ook de kleuren, zwart, basalt, antraciet, ebony of bijvoorbeeld chromit aan. Een keramische spoelbak hoeft dus niet altijd in de kleur wit te zijn. Voor ieder keuken bieden wij passende kleuren aan in het materiaal keramiek.

Keramische spoelbak wit

Een keramische spoelbak in het wit is het meest populair in de keuken. Als er gekeken wordt naar het assortiment dat we aanbieden is ook te zien dat wit een kleur is die het meest voorkomt. Onze mening is dat een witte spoelbak ook goed te combineren is met elke kleur keukenkraan. Wij bieden keramische witte spoelbakken aan in verschillende soorten en maten. 

Keramische spoelbak zwart

Wil je een moderne twist aan je keuken geven? Kies dan voor een keramische spoelbak in het zwart. Deze spoelbakken zijn de laatste trend in keukendesign en bieden een krachtige, stijlvolle uitstraling. Zwarte keramische spoelbakken vormen een prachtig contrast met lichtere keukenbladen en zijn verrassend veelzijdig. Net als hun witte tegenhangers zijn ze duurzaam, makkelijk in onderhoud en een fantastische aanvulling op elke keuken.

Kwaliteiten van een keramische wasbak

Dit is een synoniem van een keramische spoelbak, er bestaat eigenlijk geen verschil tussen een spoelbak en een wasbak. Een keramische wasbak kenmerkt zich door duurzaamheid, hardheid en kwaliteit. Na jarenlang intensief gebruik zal de kleur er nog altijd mooi en elegant uit blijven zien. Verder is dit materiaal hittebestendig, niet gevoelig voor krassen, bestand tegen chemische/zure middelen en is het gemakkelijk schoon te maken. Dit is natuurlijk ideaal bij intensief gebruik in de keuken. Hierdoor bent u verzekerd van een lange levensduur van uw product en hoeft u niet op te passen bij het gebruik.  De spoelbakken die worden gemaakt door de A-merken op onze website zijn van de hoogste kwaliteit. Hierdoor bent u er zeker van dat bij normaal gebruik er geen barsten kunnen ontstaan in uw spoelbak. Echter adviseren wij wel altijd een beetje uit te kijken met de hardhandigheid waarmee u pannen in de spoelbak zet. In principe zal de spoelbak nooit barsten, maar toch verzoeken wij onze klanten een klein beetje uit te kijken met deze handelingen.

Wat is keramiek?

Keramiek is een natuurlijk materiaal dat van zichzelf erg sterk is. Er wordt vaak voor keramiek in de keukenwereld gekozen omdat het dus zo stevig is, kras, hitte & bestand is tegen chemische stoffen. De kans op schade op een keramische spoelbak is dus minimaal. Ook wanneer je er bestek in gooit en vervolgens het kokend water uit de Quooker over heen laat lopen. Het is namelijk erg lastig keramiek in de juiste vorm te krijgen. Deze grondstof wordt namelijk onder zeer hoge temperatuur en druk gebakken. Het enige nadeel van een keramische wasbak is dat deze nooit perfect zal zijn.  Maar schoonheid zit ook in wat imperfect is!

Je keramische spoelbak onderhouden

Zoals hierboven is beschreven zijn keramische spoelbakken bestand tegen warmte, krassen, zuur etc. Echter is het toch verstandig om eens in de zoveel tijd uw spoelbak te onderhouden, hierdoor verlengt u namelijk de levensduur van uw spoelbak. De kleuren zullen nog langer mooi blijven en dit garandeert de uitstraling van uw keuken. Maar hoe doet u dit nu precies? Vlekken zijn dus eenvoudig te verwijderen, dit kunt u doen door afwasmiddel te plaatsen op een zachte doek en over de vlek te gaan. Spoel de vlek daarna kort af met water en droog het oppervlak met een microvezeldoek, en uw vlekken zijn weg. We raden aan om eens in de zoveel tijd gebruik te maken van een van onze onderhoudsproducten voor een optimale levensduur. Hiervoor heeft het merk blanco bijvoorbeeld de DeepClean Ceramic ontwikkeld, speciaal voor uw keramische spoelbak. Zie hier het product blanco deepclean Ceramic 526308

Inbouwmethodes

Wij bieden een groot assortiment keramische spoelbakken aan die voor alle inbouwmethodes gebruikt kunnen worden. Bent u op zoek naar een inbouw, opbouw, vlakbouw of Belfast keramische spoelbak? Binnen ons assortiment heeft u voor iedere methode verschillende mogelijkheden. Gebruik de filters aan de linker/bovenkant van de pagina om eenvoudig te zoeken naar de keramische spoelbak die het meest op uw wensen aansluit! 

Welke keramische spoelbakken zijn het meest populair?

Onze meest populaire keramische spoelbakken zijn de keramische Belfast spoelbakken. Deze komen als het ware op het aanrechtblad te liggen en steken een stukje uit. Heel mooi als je een keuken aan het bouwen bent met een landelijke uitstraling. Maar ook normale enkele of anderhalve spoelbakken zijn mogelijk!