Spoelbakhuis-logo

✅ Gratis bezorgd vanaf €75      ✅ Achteraf betalen mogelijk      ✅ 14 dagen bedenktijd

  Gratis bezorgd      14 dagen bedenktijd      24/7 klantenservice

Welke afmetingen moet mijn spoelbak hebben?

door | mrt 16, 2022

Welke maat spoelbak heb ik nodig?

In je zoektocht naar de beste spoelbak ben je op het punt gekomen om de juiste maat spoelbak te kiezen. Het is een belangrijke beslissing. Ga je voor enkel, anderhalf of dubbel? Hierbij is de keukenstijl bepalend. Maar natuurlijk nog belangrijker, Welke maat heb je nodig?

Oude spoelbak vervangen

Wanneer je je oude spoelbak gaat vervangen is het belangrijk om de juiste afmetingen te hebben voor je nieuwe aankoop. Hier helpen we je in deze blog mee, zodat jij de juiste maat voor je spoelbak gaat vinden.

De grootte van je spoelbak wordt voornamelijk bepaald door de afmetingen van de keukenkast eronder!

Hoe groot je spoelbak kan zijn is afhankelijk van de maat van het keukenkastje onder de spoelbak. Zo kan je bijvoorbeeld niet een spoelbak van 800mm breed, plaatsen in een keukenkastje welke maar 600mm breed is. Klinkt opzich logisch toch? Daarom hebben wij een filter geplaatst op onze spoelbakken categorieën onder de naam Minimale kastmaat. Zo ga je in huis eerst opmeten hoe groot je keukenkastje is om vervolgens al deze afmeting (& alles hieronder) aan te vinken. Zo heb je direct overzicht van alle spoelbakken welke in de keuken passen!

minimale kastmaat voor een spoelbak

Wat zijn de standaard spoelbak afmetingen?

In Nederland kom je het vaakst keukenkastjes van 600mm tegen, dezelfde maat als die van een standaard vaatwasser. Geen wonder dat we juist voor deze maat de meeste spoelbakken in ons assortiment hebben! Op een kastje van 600mm passen de meeste modellen spoelbakken als gegoten, met populaire afmetingen zoals 400x400mm en 500x500mm. Dus als je zo’n standaard kastmaat hebt, zit je gebakken. Je vindt gegarandeerd een spoelbak die past.

Welke

Afmetingen van een enkele spoelbak

Een grote spoelbak is niet altijd het handigst: soms is een kleine spoelbak een betere oplossing. Zo is een enkele spoelbak een goede keuze voor een kleine keuken of een klein huishouden. Zo houd je genoeg werkruimte over, waardoor je nog uitgebreid kan koken. Nog een voordeel: voor een enkele spoelbak hoef je niet diep in de buidel te tasten.

Een enkele spoelbak is verkrijgbaar in verschillende maten. Wil je niet inleveren op werkruimte? Dan is een standaard maat perfect. Voor wie liever een grotere spoelbak heeft zijn er verschillende bredere modellen.

welke maat spoelbak

Het formaat van anderhalve spoelbakken

Een anderhalve of 1.5 spoelbak is een goede middenweg wanneer je een enkele spoelbak te klein vindt, en een dubbele te groot. Dit model is vooral handig bij een groter huishouden.

De extra spoelbak gebruik je bijvoorbeeld voor het wassen en bereiden van groentes. Het is ook handig bij het afwassen, want je laat de vaat afdruipen in de extra spoelbak.

Heb je toch even wat meer werkruimte nodig? Dan leg je eenvoudig een snijplank op de extra spoelbak. Ben je klaar met kokkerellen, dan haal je hem weer eraf. De snijplanken voor op de gootsteen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Van bamboe tot hout of veiligheidsglas.

Bovendien heb je de optie tussen verschillende inzetbakjes voor de spoelbak. Zo zijn er multifunctionele spoelbakjes van roestvrij staal waar je gemakkelijk groenten in wast of afgiet. Heb je ruimte nodig? Dan haal je de inzetbak uit de spoelbak.

welke maat spoelbak

Dubbele spoelbak afmetingen

Een dubbele spoelboek is het summum van luxe in je keuken. In een grote keuken is een dubbele spoelbak perfect. Het biedt genoeg ruimte voor hobbykoks en gezinnen.

Een dubbele spoelbak maakt het makkelijk om te multitasken: zo doe je in één spoelbak de afwas, terwijl je in de ander een pan vult. Dit is handig in een druk gezinsleven. Grote pannen afwassen is daarnaast een stuk eenvoudiger.

Net als bij een anderhalve spoelbak zijn er verschillende inzetbakjes te gebruiken in combinatie met de spoelbak.

Er zit wel één nadeel aan een dubbele spoelbak: het zorgt voor een hoger waterverbruik.

welke maat spoelbak

Conclusie

De keuze van de grootte van je spoelbak kun je dus op een aantal zaken baseren. Zo kijk je bijvoorbeeld naar je huishouden of de grootte van je keuken. Ben je een fan van koken? Dan geniet je meer van een grote spoelbak. Zo creëer je meer werkruimte. Voor elke situatie hebben wij een spoelbak in ons assortiment. Twijfel niet om contact op te nemen bij vragen of opmerkingen. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? We helpen je graag!

Telefoon: +31 85 060 1893
Email: info@spoelbakhuis.com
Whatsapp: +31 85 060 1893

Welke inbouwmethodes voor je spoelbak zijn er?

Welke inbouwmethodes voor je spoelbak zijn er?

Welkom bij ons artikel over de kunst van het inbouwen van een spoelbak. Het is tijd om de keukenspoelbak te gaan installeren! maar welke manieren van installeren zijn er? Hier bespreken we vier populaire inbouwmethodes: opbouw, onderbouw, vlakopbouw/vlakinbouw en...

Lees meer
Welke Quooker boiler heb ik nodig

Welke Quooker boiler heb ik nodig

Er zijn 3 verschillende boilers binnen het Quooker assortiment. De huidige boilers kunnen worden aangesloten op de Quooker kranen. De boilers die momenteel in het assortiment zitten: PRO3, Combi & Combi + boiler. Hieronder leggen we u de kenmerken per boiler uit...

Lees meer
De waardering van www.spoelbakhuis.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 678 reviews.